Hogwarts Legacy PC, Console and Switch Platforms Differences Explained

Hogwarts Legacy: All Sophronia Franklin Quiz Answers Listed

Cheater!

Dedicated fans of the Harry Potter series will take every opportunity they get to partake in some trivia quizzes. However, new fans of the series may be stumped on Sophronia Franklin’s trivia quiz in Hogwarts Legacy. Upon running into Sophronia, she will ask you to take three rounds of quizzes with a nice reward upon completion. Continue reading to learn all of Sophronia’s quiz answers as well as the rewards for completing these quizzes in Hogwarts Legacy!

Recommended Videos

All Sophronia Franklin Quiz Answers in Hogwarts Legacy Listed

Listed below are the answers for all three rounds of Sophronia Franklin’s quiz:

Hogwarts Legacy – Sophronia’s Quiz Round 1 Answers:

Question 1: Before the invention of the Golden Snitch, which magical creature was used in a game of Quidditch?

  • Answer: The Golden Snidget

Question 2: Which potion is commonly known as ‘Liquid Luck’?

  • Answer: Felix Felicis

Question 3: The tale of the Three Brothers involves which magical artefacts?

  • Answer: The Deathly Hallows

Question 4: Which ball in Quidditch is the largest?

  • Answer: The Quaffle

Question 5: True or false: Polyjuice Potion allows the drinker to change species?

  • Answer: False

Related: How to Plant Fluxweed in Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy – Sophronia’s Quiz Round 2 Answers:

Question 1: What governmental body directly preceded the Ministry of Magic?

  • Answer: The Wizards’ Council

Question 2: Which dragon breed is the smallest?

  • Answer: The Peruvian Vipertooth

Question 3: Who founded the village of Hogsmeade?

  • Answer: Hengist of Woodcroft

Question 4: The Hidebehind was accidentally created by cross-breeding a ghoul with what other Magical Creature?

  • Answer: A Demiguise

Question 5: What is the only spell known to repel a Lethifold?

  • Answer: The Patronus Charm

Question 6: Who published the Law of Elemental Transfiguration?

  • Answer: Gamp

Question 7: What does the Hogwarts motto translate to?

  • Answer: Never tickle a sleeping dragon

Question 8: Which magical creature is the only one known to produce eggs through its mouth?

  • Answer: The Runespoor

Question 9: Where is Ilvermony School of Witchcraft and Wizardly located?

  • Answer: Mount Greylock

Question 10: What is the most powerful potion known to wizardkind?

  • Answer: Amortentia

Hogwarts Legacy – Sophronia’s Quiz Round 3 Answers:

Question 1: Emeric the Evil was killed in a duel against who?

  • Answer: Egbert the Egregious

Question 2: If a Chaser keeps their hand on the Quaffle as it goes through the goal, what foul are they committing?

  • Answer: Haversacking

Question 3: A bite from a Mackled Malaclaw has the unusual side effect of causing what?

  • Answer: Bad Luck

Question 4: What plant excretes Stinksap?

  • Answer: Mimbulus Mimbletonia

Question 5: The Pepperup Potion evolved from a remedy created by which 12th century wizard?

  • Answer: Linfred of Stinchcombe

Question 6: In the Wizard and the Hopping Pot, what does the elder wizard leave for his son in the Hopping Pot?

  • Answer: A single slipper

Question 7: The Snallygaster is native to which region of the world?

  • Answer: North America

Question 8: Who is the Muggle knight featured in The Fountain of Fair Fortune?

  • Answer: Sir Luckless

Question 9: The world’s largest Kelpie is also known by what other name?

  • Answer: The Loch Ness Monster

Question 10: Who was the first Minister for Magic?

  • Answer: Ulrik Gamp

Related: How to Increase Species Limit in Hogwarts Legacy

All Rewards for Sophronia Franklin’s Quiz Listed

Upon completion of all three rounds of Sophronia’s quiz, you will be rewarded the following items:

  • 3 Wiggenweld Potions
  • 1 Edurus Potion
  • 1 Maxima Potion

These are decent rewards for something you cheated to complete! Shame…

Just kidding, it would be extremely impressive if anyone knew the answers to all of Sophronia’s questions. Hopefully this cheat sheet saved you some time!

Now that you know the answers to all of Sophronia Franklin’s quiz questions, it’s time to get out there and show her how smart you are!

If you enjoyed this guide, you may enjoy some of the other amazing content at Prima Games! Check out some of our other Hogwarts Legacy content below!

Related Posts:


Prima Games is supported by our audience. When you purchase through links on our site, we may earn a small affiliate commission. Learn more
related content
Read Article Pokemon GO: Best Tsareena Movesets, Listed
An illustration of Tsareena in battle.
Read Article How to Catch Sturgeon in Stardew Valley
Stardew Valley Sturgeon
Read Article How to Change Professions in Stardew Valley
Stardew Valley Statue of Uncertainty
Related Content
Read Article Pokemon GO: Best Tsareena Movesets, Listed
An illustration of Tsareena in battle.
Read Article How to Catch Sturgeon in Stardew Valley
Stardew Valley Sturgeon
Read Article How to Change Professions in Stardew Valley
Stardew Valley Statue of Uncertainty
Author
Joe Greene
Joe Greene is currently the SEO Manager for the prestigious Prima Games. If Joe isn't playing Bloons Tower Defense 6, he's probably thinking about playing it. With a background in writing, music and coding, Joe can really do it all!